browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vossolaksen vender tilbake fra de døde?

Posted by on 26. august, 2012

Illustrasjonsbilde laksefiske Foto:Karl Inge Stumo

Illustrasjonsbilde laksefiske Foto:Karl Inge Stumo

Vossolaksen har i mange år vært et tragisk kapittel i norsk Laksehistorie. Oppdrettsnæringen,elveutbygging og flere andre faktorer har holdt en av verdens beste lakseelver for storlaks i kne og vel så det i flere tiår. Den unike grovvokste laksestammen har blitt holdt kunstig i live i genbanken i Eidfjord mens man har prøvd å finne ut hva som må gjøres for å få laksen tilbake i elva. Ikke bare er dette et tap for laksen og den unike laksestammen-men også Voss og områdene rundt har tapt mye- en Vosso i vigør ville innbragt flere millioner i året i inntekter til samfunnet langs elva i kortsalg, hytteutleie osv.

I flere år har en nå prøvd å slepe laksesmolten ut fjorden for å få den fort forbi de skumleste fjordområdene innerst med mye lakselus-det kan nå se ut til at all innsatsen begynner å slå frukter. I et prøvefiske nå i august ble det tatt nesten 60 lakser av 7 mann på under et døgn i elva-et fantastisk fiske som gir håp om at det kanskje allerede fra neste sesong kan starte et forsiktig fiske i den tidligere så sagnomsuste lakseelva…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One Response to Vossolaksen vender tilbake fra de døde?

  1. SvallandThvibek

    Utrolig bra ill.foto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.