browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stekte torsketunger med løksmør

Posted by on 6. mars, 2017

Nå er det sesong for ferske torsketunger-og det er enkelt og greit deilig mat! Enkelt er det også-det er egentlig bare en ting som er viktig-å huske at torsketunger trenger betraktelig mer tid enn tilsvarende filet-her holder det ikke med et kappt minutt og to på hver side!

Du trenger:
Torsketunger-beregn 4-6 pr.voksen
Poteter
Gulrøtter
Smør
Løk
Mel+krydder

Slik gjør du:
Sett potetene på kok. Lag en enkel blanding av mel og krydder (salt+pepper og gjerne litt chili om du vil ha de litt utradisjonelle) og rør tungene godt inn i blandingen. Smelt godt smør på høy varme i stekepannen og legg oppi torsketungene. De skal brunes godt på begge sider, skru ned varmen litt og gi dem noen minutter på hverside etterpå. De må stekes godt ellers blir de litt «seige». Et alternativ til denne oppskriften er å lage en saus til (f.eks en fløtebasert fiskesaus) og la tungene trekke noen minutter i den etter bruning. Rasp gulrøtter (evt kok dem med potetene). Når poteter og tunger e rnesten klare, sett en liten gryte på middels varme, legg oppi en god klatt med smør og vend inn rå løk når smøret er smeltet-ikke bruk for mye varme, smøret skal ikke bli brunt.

Server straks-og enjoy!

Stekt torsketunger Foto: Karl Inge S

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.