browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oppsummering fiskeåret 2013

Posted by on 8. januar, 2014

For vinteren har vært lang. Og våren kom sent. Vinteren har vært jævla lang. Man må nok inneha en ikke beskjeden dose galskap for å forstå hvordan vinteren arter seg for noen som har fått noe som krever varmegrader du ikke kan erstatte i syden på hjernen. Det har vært ille. Karpefiskeri om vinteren i Norge begrenser seg nemlig til det rent mentale- vi snakker følelser, sanser og upassende omgivelser i en salig og ikke alltid heldig blanding. Vi snakker om voksne menn som må sove på sofaen fordi de i søvne bare skal «justere lydnivået på nappalarmen litt» på det som ligner mest på en volumknapp i dobbeltsengen midt på natten. Voksne menn som spiser pølse i brød på kjøkkenet når familien skal kose seg med fredagstacoen fordi de ikke takler lukten og synet av en boks med maiskorn som blir åpnet. Vi snakker voksne menn som hopper opp, ville i blikket, under et møte på jobb fordi lyden fra en mobiltelefon i rommet ved siden av minnet for mye om den forsiktige starten av en nappalarm som går av. Det har vært hardt.

Forblanding til venstre boilies til høyre Foto:Karl Inge S

Ca 60 foringsturer

Noen fine turer....

Noen fine fisketurer….

Knott på fisketur en pen fredagskveld... Foto:Karl Inge S

Men egentlig mest et knotthelvete av en annen verden


Jeg har sittet og studert bevegelser i sivet på fine sommerkvelder når jeg heller burde sittet med venner på byn og studert lange ben i korte sommerkjoler. Det har vært mange fine stunder, men joda- det har blitt drygt etterhvert…. Spesielt når de sluttet å spise foret midt i ferien min, når jeg skulle bli ferdig med den første fisken en gang for alle. Der og da satt det langt inne å begynne å trø seg rundt flåttinfiserte bredder for å finne nye plasser å forsøke seg på…. Når de lekreste boilisene lå urørt, når maisen ble muggen og hvit….når jeg måtte børste flått av armene når jeg kom frem til fiskeplassen, for så å inhalere 10 knott på hver innpust de neste timene…..

Mitt livs fisk.... Foto:Karl Inge S

Men hvem bryr seg når det ender slik……


Det var verdt det. Så jævla verdt det. Hver en time, hver eneste tur bare for å kaste ut litt for, hver en regnskur, alle knottstikkene og dersom jeg ikke får borelia- all flåtten også. Så jævla verdt det. Litt mindre enn jeg hadde håpet på. Mye større enn de minste jeg har sett. Så vakker at jeg for en gangs skyld ikke har ord. Så. Jævla. Verdt. Det.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One Response to Oppsummering fiskeåret 2013

  1. Lars

    He-he. Fantastisk rapport.Ler så jeg rister.
    Godt nyttår forresten 🙂

    Lars H. Langåker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.