browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hvithai på Norgesbesøk snart?

Posted by on 12. mars, 2014

I mars 2013 ble hvithaien «Lydia» merket utenfor Jacksonville i Florida, USA. Etter det har den svæmt 30500km. Jupp-3050 mil altså-og nå har haien som den første merkete hvithaien passert skillet mellom Europaog Amerika i Atlanterhavet og befinner seg «bare» 160 mil vest for Irland-se kart under, henter fra www.ocearch.org:

Lydias ferd- skjermdump fra www.ocearch.orf

Lydias ferd- skjermdump fra www.ocearch.orf

Nå er ikke hvithai i Europa noe nytt-i Middelhavet er det endel av dem, hvor de spiser tunfisk og annet knask-forbausende nok virker verken de lokale eller tursiene i Middelhavet å friste noe særlig så stort sett går tilstedevæørelsen deres nokså uoppdaget. De siste årene har det vært flere bilder/videoer som skal vise hvithai utenfor Storbritannia, men disse er stort sett enten av så dårlig kvalitet at man ikke kan se hvilken hai det er- eller så er det snakk om håbrann. Helt utenkelig er det dog ikke-se bare på utbredelsen til hvithai i kartet under…

Utbredelsesområdet for hvithai

Utbredelsesområdet for hvithai

I 2005(?) ble en «White tip shark» bekreftet helt inne i Gullmarsfjorden i Sverige-og det er mer overraskende enn om en hvithai skulle dukke opp utenfor norskekysten- vannet er ikke for kaldt, kan den spise tunfisk utenfor Nova Scotia kan den spise sel utenfor norskekysten også.

Tør vi håpe?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.